mapowanie w pomieszczeniach Hurtowni Farmaceutycznej część 2

Opublikowane przez @esynerga w dniu

Przeprowadzić ankietę (ocenę ryzyka) obszaru (pomieszczeń), które mają zostać zmapowane. Wymagane są następujące informacje osobno dla każdego mapowanego obszaru:

  • Długość, szerokość i wysokość pomieszczenia,
  • Rysunek każdego obszaru, pokazujący elementy np.: półki, regały, palety, szafy, urządzenia do przechowywania, lodówki, chłodnie itp.,  które mogą mieć wpływ na równomierne ogrzewanie, chłodzenie przestrzeni oraz stabilność temperatury. 
  • Lokalizacja elementów ogrzewania i chłodzenia, w tym nawiew i wyciągi powietrza i/lub wentylatory stropowe (destryfikatory stropowe),  promienniki gazowe, grzejniki z konwekcją swobodną, kurtyny powietrzne, inne źródła ciepła z systemu HVAC, świetliki / klapy oddymiające w dachu, inne źródła ciepła.
  • Lokalizacja istniejących rejestratorów temperatury oraz czujników kontrolujących temperaturę.

Na podstawie w/w informacji na rysunku mapowanego pomieszczenia, w obszarze przechowywania produktów, należy wyznaczyć potencjalne punkty o najwyższym ryzyku niezachowania warunków przechowywania.

TA STRONA UŻYWA COOKIE / THIS PAGE USES A COOKIE więcej informacji / more information

Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Learn more about the purpose of their use and changing cookie settings in your browser. By using the website, you consent to the use of cookies in accordance with the current browser settings.

Zamknij / Close